Say cheese

Van geneeskunde tot werkbouwtuigkunde – er is in 500 jaar veel veranderd. Leonardo da Vinci zou vast niet hebben opgekeken van alle ontwikkelingen in de wereld.

Hoewel… hij had waarschijnlijk versteld gestaan van het plaatje hierboven. Misschien was hij er wel een beetje verdrietig van geworden.

Want wie geniet nog écht van zijn Mona Lisa? Zonder dat er letterlijk een lens tussen staat?

Nog even en het is de 500ste sterfdag van Leonardo. Wat kun je daarmee in je communicatie?

  • Met zoveel talenten raken sommige ondergesneeuwd. Zo had Leonardo op zijn sterfbed spijt dat hij niet meer gegeven had aan de kunst. Begeleid je hoogbegaafden? Vraag je volgers welke talenten zij meer zouden willen ontwikkelen.
  • Leonardo was overtuigd vegetariër – op de markt kocht hij pluimvee om die vervolgens vrij te laten. Vertel als veggieblogger waarom één van de grootste geesten van zijn tijd voor vleesloos koos.
  • De glimlach van Mona Lisa is beroemd. Vertel als mondhygiëniste, tandarts of schoonheidsspecialiste hoe je volgers ook een mooie lach krijgen.

 

 

We All Stand Together

Maxima kuste een kikker en kreeg een prins. Binnenkort vieren ze samen zijn verjaardag in Amersfoort.

En we zullen het nooit weten, maar misschien vieren ze later op de dag ook wel Save the Frogs Day. Alleen al omdat gifgroen een mooi tegenwicht vormt voor alle oranjevreugde.

Wat kun je met kikkers die niet in prinsen veranderen?

  • Er zijn driftkikkers, gifkikkers en brulkikkers. Vertel als therapeut hoe je volgers zich tegen zulke types beschermen. Of eh… misschien heb je goeie tot-tien-tel-tips?
  • Hét item waar kikkers symbool voor staan is transformatie. Mooie aanleiding om te bloggen over die van jou of je cliënten. Of de transformatie van je vak, product of praktijk…
  • Ben je ontspanningscoach? Vertel hoe je lezers ook in lastige situaties een koele kikker blijven.
  • Als kapper blog je natuurlijk over kale kikkers: hoe hou je je hoofdhuid gezond?
  • Geef als culiblogger de lekkerste opkikkers voor halverwege de dag.
  • Ook als koning lijkt Willem-Allexander nog steeds verkikkerd te zijn op zijn koningin. Geef het koninklijk paar (én de volgers van je datingsite) tips om de liefde levend te houden.

 

Events komende weken

Maandag 22 april

 

Dinsdag 23 april

 

Woensdag 24 april

 

Donderdag 25 april

 

Vrijdag 26 april

 

Zaterdag 27 april

 

Zondag 28 april

 

Maandag 29 april

 

Dinsdag 30 april

 

Woensdag 1 mei

 

Donderdag 2 mei

 

Vrijdag 3 mei

 

Zaterdag 4 mei

 

Zondag 5 mei

Share This