Rocky Road

We waren niet bijgelovig. En de stafkaart zei dat het kon: over dirt roads dwars door het State Park rijden.

Dat klopte.

Deels dan.

Want ergens halverwege lag een boom over de weg.

Met veel moeite lukte het de SUV te keren ‚Äď dan maar terug.

Zoals dat gaat: we verdwaalden. Ook beschadigde een uitstekende rots de onderkant van de auto, waardoor die met veel herrie hobbelde in plaats van reed. Het dieptepunt was de bergkam, met ravijn aan weerszijden van het smalle pad. Mijn vrouw hield haar ogen stijf dicht.

Toch bereikten we vroeg in de avond een dorp. Met godzijdank een hotel.

Omdat het Amerika was, en service een ding, wilde Alamo met plezier een vervangende huurauto naar deze¬† verre uithoek komen brengen. Maar: “I’m so, so, so sorry,” zei de medewerker aan de telefoon, “it’s gonna take a real long time.”

Dat kon er die vrijdag de 13de ook nog wel bij.

Maar ach, we leefden nog. We hadden een bed en een douche. En het restaurant aan de overkant serveerde drie maaltijden per dag. Desnoods hielden we het een week vol.

Daar was de medewerker weer: “Please expect your new rental car at 11 tonight. I’m really sorry for the extensive delay.”

 

Vol-ledig

Is jouw glas altijd half vol of half leeg?

Mooi thema voor komende vrijdag de 13e. Want grappig genoeg is het dan ook Positive Thinking Day (en dat tijdens de Nationale Glasdagen Leerdam ūüėČ ).

Meer idee√ęn voor die dag:

  • Als coach of therapeut schrijf je over veerkracht: hoe lukt het sommige mensen om w√©l om te gaan met tegenslag?
  • Werd je noodgedwongen ondernemer na een ontslag, burn-out of ander schokkend life-event? En floreer je meer dan ooit? Deel je geluk-bij-een-ongeluk-verhaal in een blog of vlog.
  • Foodies maken deze week een lijstje met recepten die vaak mislukken: schiftende mayonnaise, ingezakte souffl√©, chocolademousse die maar niet wil opstijven… Natuurlijk met tips om er t√≥ch iets lekkers van te maken.

 

 

De fantastische meneer Dahl

Binnenkort is het Roald Dahl Day. De schrijver is beroemd om zijn fantasierijke kinderboeken, denk maar aan Sjakie en de Chocoladefabriek en de GVR. Zijn verhalen voor volwassenen hebben bijna altijd een verrassende plotwending. En bijna altijd komt de underdog er goed vanaf.

Als¬†groot liefhebber van Dahl kan ik wel honderd aanknopingspunten bedenken (ik zal me inhouden). Chocola ‚Ästmet of zonder gouden wikkel ‚Äď ligt alvast voor de hand. Maar¬†er kan zoveel meer:

  • Schrijf een blog in de geest van Roald Dahl, met een verrassende twist en een heldenrol voor de underdog
  • Gebruik¬†de ego√Įstische¬†ouders, monsterlijke¬†onderwijzers,¬†kinderlokkers, griezels en andere psychopaten uit zijn kinderboeken¬†als kapstok voor je coaching-/therapie-/onderwijsblog
  • Doe als slager je lamsbout in de aanbieding en deel¬†het verhaal ‘Lamb to the Slaughter
  • Verloot als verkoper van¬†superfoods of voedingssupplementen Joris en de geheimzinnige toverdrank
  • Maak een¬†recept voor de enorme chocoladetaart die Bram Bokkepoot tot de laatste kruimel opeet in het boek Matilda of voor de vogelpastei uit De griezels

 

 

 

Events komende weken

Maandag 9 september

 

Dinsdag 10 september

 

Woensdag 11 september

 

Donderdag 12 september

 

Vrijdag 13 september

 

Zaterdag 14 september

 

Zondag 15 september

 

Maandag 16 september

 

Dinsdag 17 september

 

Woensdag 18 september

 

Donderdag 19 september

 

Vrijdag 20 september

 

Zaterdag 21 september

 

Zondag 22 september

Share This